Sýrové smaženky recept
Sýrové smaženky můžete připravit jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu, nebo to může být večeře, či příloha k čerstvým zeleninovým salátům.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 světlé bagety
- 3 vejce
- 100 g goudy
- 200 ml mléka
- 1 jarní cibulka
- 100 g kukuřičné mouky
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý barevný pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Veku nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. V míse rozšleháme vejce s mlékem, moukou, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, špetkou soli, pepře a s nastrouhaným sýrem. Ušleháme středně husté těsto, pokud by bylo příliš řídké, přidáme mouku.
Plátky veky obalíme v těstíčku ze všech stran. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm stroužky česneku. Když se česnek rozvoní, odstraníme je z pánve a na oleji osmažíme obalené plátky veky z obou stran dozlatova.
Sýrové smaženky podáváme nejlépe teplé a můžeme k nim nabídnout hořčici, nebo naloženou kapii, okurku apod..