Králík na česneku se slaninou recept
Králík na česneku se slaninou je jemné křehké maso ve šťavnaté omáčce. Přílohou může být dušená zelenina, knedlík, brambory, bramborové noky nebo rýže.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 králičí stehna
- 1 šalotka
- 150 g anglické slaniny
- 4 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- olivový olej
Způsob přípravy
Utřený česnek smícháme se špetkou soli, pepře a papriky. Přidáme lžíci oleje, promícháme a touto marinádou potřeme ze všech stran králičí stehna. Maso uložíme na 30 minut do ledničky. Troubu mezitím předehřejeme na 180 stupňů.
V pekáči na oleji a na kostičky nakrájené slanině osmahneme nakrájenou cibuli, na ni položíme stehna, lehce je podlijeme vývarem a zakryté víkem maso dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem a často poléváme výpekem.
Když je maso měkké, odložíme ho na talíř, zbylou šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru a krátce ji povaříme. Podle chuti přidáme koření nebo sůl a králičí maso vrátíme do pekáče.