Mrkvový krém s kuřecím masem recept
Mrkvový krém s kuřecím masem chutná báječně. Když k němu přidáte čerstvé pečivo, máte lehkou večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 mrkve
- 1 jarní cibulka i s natí
- 150 g kuřecích prsou
- 100 ml zakysané smetany
- 1 l vývaru
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- čerstvá kopr
Způsob přípravy
V hrnci na olivovém oleji osmahneme nakrájenou jarní cibulku až zesklovatí. Pak přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a vše restujeme za stálého míchání 5 minut.
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a na pánvi na oleji je smažíme ze všech stran asi 5 minut dozlatova. Do hrnce s mrkví přilijeme vývar, okořeníme špetkou kari, pepře a soli a vaříme polévku 30 minut.
Nyní polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému, přidáme smetanu a podle chuti sůl nebo koření. Do každé porce polévky přidáme pár kousku osmaženého masa a přizdobíme ji snítkou kopru.