Jablečná omáčka recept
Jablečná omáčka bude výtečná třeba k vepřové pečeni. Můžeme ji podávat teplou i studenou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 velká jablka
- 50 g cukru krupice
- 2 proužky citronové nebo pomerančové kůry
- voda
Způsob přípravy
Jablečná omáčka bude výtečná třeba k vepřové pečeni. Můžeme ji podávat teplou i studenou. Protože víme, jak jsou jablka zdravá, neuškodí občas si ji uvařit. Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Nasypeme je do hrnce, přidáme cukr a citronovou nebo pomerančovou kůru a vše zalijeme asi 200 ml vody.
Vše přivedeme k varu a za občasného zamíchání pomalu vaříme asi 20 minut. Odstraníme pomerančovou kůru a měkká jablka rozmačkáme na hladkou kaši.