Bramborový salát s treskou recept
Bramborový salát s jogurtovou či majonézovou zálivkou je klasika, která zejména o Vánocích nesmí chybět na sváteční stole. Bramborový salát však můžeme připravit i po středomořském způsobu, s rybou, kapary, olivovým olejem a česnekem. Salát se podává teplý, a protože je dost sytý, servírujeme ho jako hlavní chod.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 – 500 g brambor uvařených ve slupce
- 300 g zmrazené tresky
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 4 sardinky v oleji
- 1 lžíce menších kaparů
- ocet
- sůl
- čerstvá petrželka
Způsob přípravy
Uvařené brambory ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo plátky.
Tresku dáme do hrnce, osolíme ji, podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Poté ji nakrájíme na kousky a přimícháme k bramborám.
Stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm krátce orestujeme. Sardinky zbavíme páteře, nakrájíme je na kousky a přimícháme do pánve k česneku, kde je 5 minut zvolna podusíme.
Nakonec do pánve vmícháme kapary, nasekanou petrželku, přilijeme trochu octa a směs přidáme k bramborám.
Salát zlehka promícháme a podáváme teplý.