Bramborový salát s treskou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření25 minPočet porcí2 porce

Bramborový salát s jogurtovou či majonézovou zálivkou je klasika, která zejména o Vánocích nesmí chybět na sváteční stole. Bramborový salát však můžeme připravit i po středomořském způsobu, s rybou, kapary, olivovým olejem a česnekem. Salát se podává teplý, a protože je dost sytý, servírujeme ho jako hlavní chod.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 – 500 g brambor uvařených ve slupce
  • 300 g zmrazené tresky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 4 sardinky v oleji
  • 1 lžíce menších kaparů
  • ocet
  • sůl
  • čerstvá petrželka


Způsob přípravy

Uvařené brambory ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo plátky.

Tresku dáme do hrnce, osolíme ji, podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Poté ji nakrájíme na kousky a přimícháme k bramborám.

Stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm krátce orestujeme. Sardinky zbavíme páteře, nakrájíme je na kousky a přimícháme do pánve k česneku, kde je 5 minut zvolna podusíme.

Nakonec do pánve vmícháme kapary, nasekanou petrželku, přilijeme trochu octa a směs přidáme k bramborám.

Salát zlehka promícháme a podáváme teplý.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborový salát s treskou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborový salát s treskou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborový salát treskou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborový salát s treskou

Kde najít informace



×