Sdílet:

Smažený patison recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Smažený patison znali už i naše babičky. Tato tykev se totiž pěstovala v téměř každé zahrádce.Dnes ho běžně koupíme na trzích i v obchodech se zeleninou. Jestli jste ho ještě nezkusili, určitě to udělejte. Je výborný.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 velký patison
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • mořská sůl
  • jemná strouhanka
  • olivový olej


Způsob přípravy

Omytý patison ještě oloupeme a nakrájíme ho na plátky asi 1,5 cm silné. Vejce rozšleháme s trochou vody a špetkou soli. A na misky si připravíme hladkou mouku a strouhanku.

Každý plátek obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance úplně stejně jako třeba řízek. Ve vyšší pánvi pak na oleji obalené plátky osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové na chvilku rozložíme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Smažené patisony podáváme třeba s domácí bramborovou kaší a okurkovým salátem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Smažený patison recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Smažený patison.
Nebo hledejte podobné podle části názvu smažený patison .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažený patison

Kde najít informace



×