Klasický vepřový řízek recept
Klasický vepřový řízek, kdo by ho neměl rád. S bramborovým salátem, s bramborovou kaší, s vařenými bramborami a nebo jen s čerstvým chlebem, vždy je skvělý.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 ks vepřových kotlet bez kostí
- 3 vejce
- 1 hrnek strouhanky
- 1/2 hrnku hladké mouky
- sůl
- mletý černý pepř
- rostlinný olej na smažení
- citron
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Klasický vepřový řízek, kdo by ho neměl rád. S bramborovým salátem, s bramborovou kaší, s vařenými bramborami a nebo jen s čerstvým chlebem, vždy je skvělý. Vykostěné vepřové kotlety naklepeme paličkou na maso, osolíme a opepříme. Pak je obalíme postupně v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Ve vyšší pánvi zahřejeme olivový olej a obalené řízky na něm zvolna smažíme po obou stranách.
Přibližně 4 minuty, strouhanka by se měla během smažení zbarvit dozlatova. Hotové řízky necháme odkapat na papírových utěrkách a můžeme je podávat se zvolenou přílohou. Každou porci přizdobíme klínky citronu a nasekanou zelenou petrželkou.