Lilek s parmezánem recept
Lilek s parmezánem je výborný zeleninový předkrm. Koření, bylinky a hlavně česnek mu dodají ten správný říz.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky rajčatové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
- 1 hrnek pokrájené mozarelly
- 1/2 lžíce olivového oleje
- 2 středně velké lilky
- mletý černý pepř
- sůl
- čerstvá bazalka
Způsob přípravy
Lilek s parmezánem je výborný zeleninový předkrm. Koření, bylinky a hlavně česnek mu dodají ten správný říz. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Lilky omyjeme a nakrájíme na tlustší plátky. Necháme je chvíli odležet, pak je otřeme a osušíme. Plátky lilků osolíme, opepříme, vložíme na vymazaný plech a v předehřáté troubě pečeme téměř do měkka.
Pak plátky lilků potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe tenkými plátky česneku a posypeme oběma druhy sýra. Plech znovu vložíme do předehřáté trouby a lilky zapečeme. Když se sýry roztaví, vyndáme plech z trouby a necháme chvilku chladnout. Před podáváním lilky posypeme nasekanou bazalkou.