Guláš z vepřové krkovice recept
Guláš z vepřové krkovice je krásně šťavnatý a pro milovníky omáček je to vítaná změna. Přílohou může být rýže, houskové knedlíky, těstoviny nebo brambory. Klidně ale postačí čerstvé pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřové krkovice
- 2 cibule
- 2 lžíce sádla
- mletá červená paprika
- mletý černý pepř
- kmín
- mořská sůl
- hladká mouka
Způsob přípravy
V kastrole na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až začne žloutnout. Pak přidáme na kostky nakrájené maso, lžíci červené sladké papriky, špetku kmínu, špetku pepře a špetku soli.
Všechno promícháme, krátce osmahneme maso ze všech stran a podlijeme vodou. Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a za občasného podlévání dusíme maso doměkka.
Když je maso měkké zaprášíme ho hladkou moukou, případně znovu podlijeme a povaříme ještě 5 minut. Nakonec guláš dosolíme a dokořeníme podle chuti.