Dušené kuře s kapustou a bílým vínem recept
Dušené kuře s kapustou a bílým vínem je skvělé s houskovým knedlíkem. Můžeme ho ale podávat i s těstovinami, rýží nebo vařenými brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 kuřecích stehýnek
- 1/4 hrnku smetany
- 1 hrnek bílého vína
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 3 snítky tymiánu
- 2 lžíce javorového sirupu
- 3 snítky rozmarýnu
- 1 kapusta
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Dušené kuře s kapustou a bílým vínem je skvělé s houskovým knedlíkem. Můžeme ho ale podávat i s těstovinami, rýží nebo vařenými brambory. Kuřecí stehna opepříme a osolíme. Ve vyšší pánvi je ma oleji postupně opečeme ze všech stran dohněda. Pak je přendáme na zvláštní talíř. Do oleje v pánvi nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek. Dusíme přibližně 5 minut a pak vrátíme do pánve kuřecí maso. Přidáme všechny bylinky, víno a vývar a přivedeme k varu.
Mezitím očištěnou kapustu zbavíme košťálů a nakrájíme ji na nudličky. Pánev přikryjeme pokličkou a kuře dusíme asi 40 minut za občasného zamíchání. Po této době přidáme do pánve smetanu, javorový sirup a kapustu. Vše vaříme dalších 15 minut. Po skončení vaření odložíme stranou kuřecí kousky a omáčku rozmixujeme dohladka. Podle chuti ji okořeníme paprikou, pepřem a solí a do hotové omáčky vložíme zpátky kuřecí stehýnka.