Vepřové maso na houbách recept
Vepřové maso na houbách podáváme s bramborami nebo rýží . Nemáme-li čerstvé houby, můžeme použít sušené, nebo také žampiony.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřového masa
- čerstvé nebo sušené houby
- olej
- 1 větší cibule
- sůl
- pepř
- polohrubá mouka
- špetku kmínu
- koření vegeta
- voda
Způsob přípravy
Vepřové maso na houbách podáváme s bramborami nebo rýží . Nemáme-li čerstvé houby, můžeme použít sušené, nebo také žampiony. Nakrájíme vepřové maso na jednotlivé porce, osolíme, opepříme a necháme v chladnu uležet asi půl hodiny. Ve vysoké pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli na oleji, přidáme maso a pokrájené nebo sušené houby.
Použijeme-li sušené je dobré je nechat předem chvíli namočené ve vodě. Posypeme kmínem a zalijeme trochou vody. Pod pokličkou pak dusíme dokud maso nezměkne. Nakonec podle chuti dosolíme, přisypeme vegetu a šťávu zahustíme moukou.