Sdílet:

Cuketová nádivka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí6 porcí

Cuketová nádivka upečená v troubě se může jíst teplá, ale možná ještě lepší je zastudena. A co k ní třeba přidat salát z čerstvé sezónní zeleniny?
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 mladé cukety
  • 2 jarní cibulky
  • 3 vejce
  • 50 ml oleje
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 250 g anglické slaniny
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžička mletého pepře
  • 2 lžíce nasekané zelené petržele
  • 1/2 hrnku dětské krupičky
  • 200 g strouhaného sýra
  • máslo
  • kukuřičná strouhanka


Způsob přípravy

Mladé cukety pečlivě omyjeme, osušíme a nastrouháme nahrubo. Přidáme k nim nadrobno nakrájené jarní cibulky, olej, na malé kousky nakrájenou slaninu a nastrouhaný sýr. Vejce rozšleháme se solí, česnekem, pepřem a přidáme k cuketové směsi.

Směs promícháme, přidáme do ní zelenou petržel a krupičku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Naposledy vše důkladně promícháme. Mělo by vzniknout řidší těsto. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu krupičky.

Směs necháme půl hodiny odležet a mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Nízkou formu na nádivku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Cuketová nádivka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cuketová nádivka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cuketová nádivka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cuketová nádivka

Kde najít informace



×