Cuketová nádivka recept
Cuketová nádivka upečená v troubě se může jíst teplá, ale možná ještě lepší je zastudena. A co k ní třeba přidat salát z čerstvé sezónní zeleniny?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 mladé cukety
- 2 jarní cibulky
- 3 vejce
- 50 ml oleje
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 250 g anglické slaniny
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžička mletého pepře
- 2 lžíce nasekané zelené petržele
- 1/2 hrnku dětské krupičky
- 200 g strouhaného sýra
- máslo
- kukuřičná strouhanka
Způsob přípravy
Mladé cukety pečlivě omyjeme, osušíme a nastrouháme nahrubo. Přidáme k nim nadrobno nakrájené jarní cibulky, olej, na malé kousky nakrájenou slaninu a nastrouhaný sýr. Vejce rozšleháme se solí, česnekem, pepřem a přidáme k cuketové směsi.
Směs promícháme, přidáme do ní zelenou petržel a krupičku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Naposledy vše důkladně promícháme. Mělo by vzniknout řidší těsto. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu krupičky.
Směs necháme půl hodiny odležet a mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Nízkou formu na nádivku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.