Velikonoční nádivka recept
Nádivka je neodmyslitelnou součástí velikonoc. Každá rodina má svůj nejlepší recept.
Ingredience receptu
- uzené maso – kýta apod. (uvařené)
- ½ balení toustový chléb s oliv. olejem
- sůl
- černý pepř mletý
- 10 ks vajíčka
- 5 ks ředkvičky
- 1 svazek jarní cibulka
- kari bylinka
- majoránka
- tymián
- petrželka
- medvědí česnek
- žlutá paprika
- polotučné mléko
Způsob přípravy
Předehřejeme si troubu a pekáček vyložíme pečícím papírem.
Uzené maso a toustový chléb si nakrájíme na malé kousky a nasypeme do hlubší mísy. Opláchneme si všechnu zeleninu.
Do mísy přisypeme nadrobno pokrájenou žlutou papriku, jarní cibulku a pár ředkviček. Okořeníme. Nastříháme si bylinky a přidáme k ostatním surovinám.
Vyklepneme vajíčka. Důkladně suroviny promícháme. Přilijeme trochu mléka, aby nádivka byla pěkně vláčná.
Směs přendáme do pekáčku a dáme péci do trouby na zhruba 30 – 40 minut na cca 170 °C. Ze začátku pečení nádivku v pekáčku přikryjeme a ke konci pečeme bez poklice, pěkně na lehkou kůrku. Dobrou chuť a krásné velikonoce.