Veganská velikonoční nádivka recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí8 porcí

Velikonoční nádivka s mladými kopřivami nebo s něčím zeleným pro to, abychom vyvolali jaro a všechno kvítí, k Velikonocům neodmyslitelně patří. Tento recept na velikonoční nádivku je poněkud netradiční, protože je z celozrnného pečiva a je na 100% veganský. Tato velikonoční nádivka zachutná i milovníkům masa, kteří příliš neholdují zdravému životnímu stylu. Oč budete ochuzeni o vůni uzeného masa, o to budete mít lepší pocit, že jste měli na talíři něco zdravého. Rozhodně si na této velikoční nádivce užijete nadýchané těsto, které jí dodá jistou eleganci a jemnost. Velikonoční nádivka a její recept právě zde.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 115 g polenty
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 300 ml Mandlového, sojového nebo jiného rostlinného mléka
  • 1 balení uzeného tempehu
  • hrst nasekaných mandlí
  • svazek jarní cibulky
  • 100 g čerstvého špenátu nebo kopřiv
  • 1 malý pórek
  • hrst pokrájené petrželky
  • 1 červená cibule
  • 50 g tofu uzené + 50 ml Rostlinného mléka
  • 50 g ovesné mouky – pomleté ovesné vločky
  • 1 lžička černé soli
  • 1 lžička kurkumy
  • špetka muškátového oříšku
  • lahůdkové droždí podle chuti


Způsob přípravy

Nejprve přivedeme k varu zeleninový vývar společně s rostlinným mlékem, nastrouháme do směsi špetku muškátového oříšku a za stálého míchání přisypeme polentu. Vaříme do zhoustnutí cca 10 minut. Poté, co bude polenta hustá, ji odstavíme a necháme vychladnout (můžeme ji přelít do většího pekáčku, aby rychleji vychladla).

Mezitím si na pánvi orestujeme cibulku, ke které přidáme nakrájený pórek a půlku uzeného tempehu nakrájeného na malé kostičky. Dáme stranou a nakrájíme si jarní cibulku, špenát a petržel.

Smícháme vychladlou polentu se směsí restovaného pórku s tempehem a sekaným špenátem, cibulky a petrželky. Do směsi přidáme ještě tofu vaječnou směs. Tu si vyrobíme tak, že rozmixujeme tofu s rostlinným mlékem a dochutíme černou solí s kurkumou.

Nakonec do směsi vmícháme ještě posekané mandle a dochutíme podle chuti lahůdkovým droždím, kurkumou, černou solí a zahustíme ovesnou moukou.

Polovinu směsi nalijeme do chlebíčkové formy a posypeme zbytkem nakrájeného tempehu. Poté přidáme zbytkem směsi a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 30 až 35 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Veganská velikonoční nádivka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu veganská velikonoční nádivka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Veganská velikonoční nádivka

Kde najít informace



×