Dýňový krém recept
Dýňový krém s mrkví je jemná, lahodná polévka vhodná i pro vegetariány. Ideální zdravá večeře. Můžete přidat opečenou topinku nebo kousek čerstvého pečiva.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 dýně Hokkaido
- 1 větší mrkev
- 2 brambory
- 1 jarní cibulka
- 1 l vody
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- mletá pikantní paprika
- čerstvý tymián
Způsob přípravy
Dýni očistíme, odstraníme z ní semena a nakrájíme ji na kostky. Brambory a mrkev oškrábeme a nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulku i s natí nakrájíme na plátky.
V hrnci zahřejeme olivový olej a všechnu nakrájenou zeleninu na něm orestujeme dozlatova. Pak přidáme vodu, mletý pepř a špetku soli. Polévku přivedeme k varu a vaříme 20 až 30 minut.
Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji do hladkého krému. Polévku podle potřeby dochutíme kořením a každou porci lehce posypeme pikantní paprikou a tymiánem.