Rajská omáčka
...a cibule upražíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z hovězího masa a dobře promícháme. Přidáme celý ... a povaříme. Potom omáčku dle potřeby zředíme vývarem nebo vodou a přecedíme. Do hotové omáčky přidáme...
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Plněné papriky
Plněné papriky s rýží nebo s houskovými knedlíky, tak jak si je uvaříte doma, jsou oblíbeným a chutným jídlem pro děti i ...
Vídeňský bramborový salát s cibulí a horkým vývarem ...
Vídeňský bramborový salát s cibulí a horkým vývarem. Snadný na přípravu, odlehčený díky tomu, že v něm není ani lžička majonézy, ale hlavně strašně dobrý! Skvělou chuť mu dodává vývar, který brambory absorbují. Vyzkoušejte vídeňský bramborový salát, který se hodí k řízku i jako příloha na grilovačku
Podobné recepty jako Vídeňský bramborový salát s cibulí a horkým vývarem ...
Japonský vepřový řízek Katsudon
Japonský vepřový řízek Katsudon. Japonská variace řízku podávaného s rýží a dochuceného vývarem s vejcem nemusí na první pohled vypadat lákavě, ale věřte nám, zdání klame.
Podobné recepty jako Japonský vepřový řízek Katsudon
Valašská kyselica recept
Suroviny: zelí kysané, klobása, brambory, smetana na vaření, vývar masový, pepř černý, bobkový list, pepř mletý, jalovec, koření nové koření, česnek, majoránka, sůl, tuk, mouka hladká. Zelí je nejen v zimě takovým všelékem. Vykouzlete voňavou a chutnou zelňačku i u vás doma.
Podobné recepty jako Valašská kyselica
Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou ...
Stačí opravdu pár vteřin a hned maso zalijte vývarem. Lze použít i vodu, ale s vývarem bude mít guláš plnější a lepší chuť. Případně lze přidat i trochu piva. Jakmile maso změkne, je potřeba guláš zahustit. Tradičně se používá hladká mouka rozkvedlaná v troše vody, ale lze použít i nastrouhaný chleb
Podobné recepty jako Vepřový guláš: nejlepší na pravou hospodskou ...
Vyborna houbová omačka recept
Suroviny: houby čerstvé, máslo, kmín drcený, vývar, smetana zakysaná, cibule, mouka hladká, olej, máslo, kopr, šťáva citronová. Houby očistíme a pokrájíme na kousky.V kastrole rozehřejeme máslo, vhodíme houby, osolíme a okmínujeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za….
Podobné recepty jako Vyborna houbová omačka
Vepřovo- sýrová sekaná a plněné papriky, z jednoho pekáčku ...
Suroviny: , , , cibule, rohlík, kmín drcený, sůl, pepř mletý, paprika čerstvá bílá, olej, vývar. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kusy. Na masovém mlýnku ho nameleme do mísy, společně se sýry a cibulí. Na závěr dáme do mlýnku….
Podobné recepty jako Vepřovo- sýrová sekaná a plněné papriky, z jednoho pekáčku ...
Zeleninový vývar
42. Nejlepší sekaná na světě…. Zapečené těstoviny se…. Staročeský domácí chléb. Zeleninový vývar - recept: Kořenovou zeleninu nastrouhejte nahrubo, osolte a opepřete, zakápněte olejem a dejte péct do předem rozehřáté trouby na 180 aC, asi 30 minut.V hrnci.
Podobné recepty jako Zeleninový vývar
Silný vývar z hovězí oháňky s tvarůžkovými knedlíčky ...
Silný vývar z hovězí oháňky s tvarůžkovými knedlíčky. Polévka z volského ocasu je královna mezi vývary. Má silnou výraznou chuť i vůni a je tak vydatná, že vás zaručeně postaví na nohy, když je vám ouvej. Doplňte ji nadýchanými voňavými knedlíčky a dopřejte si dokonalý polévkový životabudič.
Podobné recepty jako Silný vývar z hovězí oháňky s tvarůžkovými knedlíčky ...
Vývar z kuřecích prsou s krupičkou a vejcem recept ...
Suroviny: prsní řízek, mrkev, celer, cibule, sůl, pepř, máslo, petrželka, krupice dětská, vejce. (Vezmeme vhodný hrnec na polévku). Kuřecí řízek překrojíme na dvě poloviny, 1 mrkev a cibuli oloupeme. Dále připravíme cca 1 litr vody, který….
Podobné recepty jako Vývar z kuřecích prsou s krupičkou a vejcem ...
Svíčková z kuřete
1 ks kuřecí maso celé kuře 3 ks mrkev větší 2 ks petržel střední 1 ks celer menší 10 ks pepř celý kuličky 10 ks nové koření kuličky 10 ks jalovec kuličky 2 ks bobkový list 1 lžička tymián 50 g špek 1 ks citron 1 lžička sůl 1 lžíce ocet
Podobné recepty jako Svíčková z kuřete
Dokonalá svíčková omáčka s moravským knedlíkem
Dokonalá svíčková omáčka s moravským knedlíkem Zdroj: Marek Kučera. 320x. Královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří, několik možností přípravy, dochucování i variace surovin. Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům na české tabuli a my vám předkládáme léty prověřený ...
Podobné recepty jako Dokonalá svíčková omáčka s moravským knedlíkem
Guláš pravý hospodský recept
Guláš - pravý hospodský. Ochutnejte tento výborný guláš z hovězího masa. Bohatou chuť mu dodává poctivý cibulový základ, dostatek česneku a vyvážené množství koření. Příprava sice zabere více času, ale spokojenost strávníků vám to jistě vynahradí. 4,8 (7×) habunda.
Podobné recepty jako Guláš pravý hospodský
Kuřecí vývar
1 Omyté kuřecí paličky nebo cokoliv z kuřete i s kůží a kostma vaříme v osolené a opepřené vodě minimálně 2 hodiny, mezitím si nastrouháme nebo nakrájíme zeleninu a osmažíme na másle do zlatova. Uvařené paličky vyndáme a oddělíme maso od kostí a kůže. Maso pokrájíme a vložíme zpět do hrnce s kuřecím
Podobné recepty jako Kuřecí vývar
Perfektní recept na domácí zeleninový vývar podle Cat & ...
Hotový vývar sceďte přes jemné síto nebo přes mušelínový ubrousek a rychle zchlaďte nebo rovnou použijte. TIP: Doporučuji udělat si větší množství vývaru a po částech si ho zamrazit. Máte ho pak vždy po ruce! Pozor, vývar sice v lednici vydrží cca týden, ale zeleninové vývary každým dnem slábnou, pr
Podobné recepty jako Perfektní na domácí zeleninový vývar podle Cat & ...
Bujon (vývar) s vejcem recept
Do bujonového šálku opatrně vložíme nepoškozený žloutek a zalijeme horkým, takřka vroucím vývarem Bujon se žloutkem se podává spíše při slavnostnějších, vícechodových příležitostech jako první, nebo druhý lehký chod před dalšími, zpravidla sytějšími jídly, ale jedná se i o tzv. "postelové" posilujíc
Podobné recepty jako Bujon (vývar) s vejcem
Poctivá domácí česnečka s bramborem
V hrnci na másle lehce osmažte nakrájenou cibuli. Zalijte ji vodou nebo zeleninovým vývarem a přidejte vařit na malé kostičky nakrájené brambory s kmínem, bobkovým listem a novým kořením. Jakmile cibule trochu povolí, přidejte na plátky nakrájený česnek (5 stroužků).
Podobné recepty jako Poctivá domácí česnečka s bramborem
Silný slepičí vývar recept
Jakmile jsme s vývarem spokojeni, připravíme druhý hrnec, do kterého vývar i s masem a zeleninou přecedíme přes jemné plátno. Zeleninu i maso vyjmeme z plátna na desku a necháme zchladnout. Poté mrkev nakrájíme na drobno, celer s petrželí na menší kostky a maso z kostí obereme a též pokrájíme.
Podobné recepty jako Silný slepičí vývar
Asijský obložený vývar se supersilou
Asijský obložený vývar se supersilou Zdroj: archiv Konečně vývar. 7x. Už babičky nás učily, že na každou rýmu nejlépe zabere miska horkého a silného vývaru. Právě v období chřipek a dalších protivných viróz by měl být dobrý vývar neustále v domácích zásobách.
Podobné recepty jako Asijský obložený vývar se supersilou
Šťavnaté zapečené kotlety recept
Šťavnaté zapečené kotlety. Libové kotlety se během pečení snadno vysuší, s tímto receptem se toho ale bát nemusíme. Maso doplníme anglickou slaninou, sýrem, cibulí a plátky másla. Okořeněné zapečené kotlety budou po upečení šťavnaté a křehké. 5,0 (31×) mysulka. 13 názorů.
Podobné recepty jako Šťavnaté zapečené kotlety
Vietnamský hovězí vývar Pho bo tai
Přidejte mungo výhonky, nasekanou jarní cibulku, šalotku na plátky a maso i s nudlemi a výhonky důkladně a pomalu přelijte opravdu horkým vývarem (2–3 naběračky na porci). Pholévku zasypte čerstvým koriandrem, přidejte thajskou bazalku a chilli, pokud máte rádi. Do misek zvlášť můžete přidat ještě b
Podobné recepty jako Vietnamský hovězí vývar Pho bo tai
Vývar s uzeným masem, nudlemi a jarní cibulkou recept ...
Do studené vody vložíme uzené maso (ramínko, koleno), rozpůlenou cibuli (s omytou slupkou), podrcený česnek, bobkový list, nové koření, pepř, lehce osolíme a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu na minimum a necháme táhnout 3-4 hodiny. Maso vyjmeme, okrájíme a použijeme jinak.
Podobné recepty jako Vývar s uzeným masem, nudlemi a jarní cibulkou ...
Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem ...
olej 2 lžíce cibule 1 ks bílé kysané zelí 300 g zelí (čerstvé, na tenké proužky) 2 hrnky rajčatové pyré 3-4 lžíce bobkový list 2 ks česnek 2 stroužky sůl čerstvě namletý pepř K podávání zakysaná smetana hladkolistá petržel Nejlepší recepty z ruské kuchyně i z dalších postsovětských republik Postup p
Podobné recepty jako Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem ...
Silný slepičí vývar s nudlemi recept
Postup přípravy. Slepici omyjeme, očistíme, opět opláchneme a naporcujeme. Když chceme, aby byl vývar silný, je potřeba, aby slepice byla zcela ponořena do vody. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, špetku kurkumy, všechno koření a petržel s natí.
Podobné recepty jako Silný slepičí vývar s nudlemi