Lahodný a lehký hamburger recept
Letní recept z Drůbežářského závodu Klatovy: burger z kvalitního masa, díky kterému bude hamburger chutný a šťavnatý.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Burger:
- 500 g mletého kuřecího masa z DZ Klatovy
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 2 lisované stroužky česneku
- 1 lžička bazalky
- 1/2 lžičky oregana
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 ks nadrobno nakrájené bílé cibule
- Pečivo:
- 4 celozrnné bulky na burgery
- Dresing:
- 100 g nízkotučného jogurtu
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1/2 lžičky bazalky
- šťáva z 1/2 limetky
- 1 stroužek lisovaného česneku
- Náplň:
- 2 rajčata, baby salátek
- 1 nízkotučný sýr (může být i mozarella)
- 1 červená cibule
Způsob přípravy
Nejdříve si připravte maso a smíchejte jej s výše uvedenými ingrediencemi. Směs rozdělte na čtyři části a vytvarujte stejně velké koule. Maso zmáčkněte do placky, aby mělo trochu větší průměr než bulka. Udělejte do masa důlek, aby se nenafouklo.
Opékejte na grilu zhruba 4 minuty z každé strany. Také pečivo můžete na 2 minuty přidat rozříznutou stranou na rozpálený gril.
Poté obě poloviny namažte dresingem. Hamburger skládáme v pořadí: spodní bulka, lístky salátu, kolečka cibule, hotový burger, plátek sýra, kolečka rajčete a horní část bulky.