Císařský trhanec recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Některé prameny uvádějí, že tento rakouský vynález původního názvu Kaiserschmarrn z lívancového těsta s rozinkami naloženými v rumu poprvé připravila sama císařovna Sissi. Vy si ho teď můžete připravit v klidu doma a je to ideální velikonoční jídlo na Škaredou středu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 4 vejce, žloutek a bílek zvlášť
  • 500 ml mléka
  • 100 g másla
  • rozinky naložené v rumu
  • máslo
  • moučkový cukr na poprášení
  • hustá zavařenina z lesních plodů nebo brusinek


Způsob přípravy

Mouku smíchanou se solí prosijte do mísy. V hrnečku rozkrdlejte mléko se žloutky a směs za stálého míchání vmíchejte do mouky. Získáme lívancové těsto. Nechte ho čtvrt hodiny odpočinout.

Mezitím ušleháme z bílků pevný sníh a pak ho zlehka smícháme s těstem.

Na velké pánvi zvolna rozehřejeme máslo. Do pánve nalijeme polovinu těsta a na něj nasypeme rumové rozinky. Pánev přiklopte pokličkou a počkejte, až bude spodní strana opečená do zlatova, a pak pomocí vařečky nebo dvou vidliček roztrhejte tlustý lívanec na velké kusy. V tu chvíli přidáme trochu másla, a trhanec opečeme také z druhé strany.

Hotový trhanec dejte do nahřáté mísy, přikryjte a stejným způsobem opečte i druhou polovinu těsta.

Servírujte poprášené moučkovým cukrem s horkou hustou zavařeninou z lesních plodů či brusinek.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Císařský trhanec recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Císařský trhanec.
Nebo hledejte podobné podle části názvu císařský trhanec .
Hledat podobné recepty na internetu jako Císařský trhanec

Kde najít informace



×