Plněné papriky recept
Plněné papriky s rýží nebo s houskovými knedlíky, tak jak si je uvaříte doma, jsou oblíbeným a chutným jídlem pro děti i dospělé. Nejlépe bude, když použijeme doma umleté maso.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 ks paprik
- 40 ml rostlinného oleje
- 40 g hladké mouky
- 1 velká bílá cibule
- 500 g mletého masa
- 50 g strouhanky
- 1 vejce
- sůl
- cukr
- ocet
- mletý černý pepř
- mletá červená paprika
- 2 malé bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček celého černého pepře
- 1 plechovka naložených oloupaných rajčat
- zeleninový vývar
Způsob přípravy
Polovinu cibule nakrájíme nadrobno a v míse ji smícháme s mletým masem a vejcem. Směs důkladně promícháme, osolíme a opepříme. Pokud by se nám zdála řídká, zahustíme ji trochou strouhanky.
Omyté a vykrojené papriky naplníme masovou směsí. V kastrole na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou zbylou cibulku a osmahneme ji dozlatova. Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji krátce orestujeme. Přidáme špetku mleté papriky a naložená rajčata a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a pak přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř.
Do vroucí omáčky nyní vložíme naplněné papriky a dolijeme ji vývarem tak, aby byly téměř celé ponořené. Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a zvolna plněné papriky dusíme asi tak 45 minut.
Po této době papriky vyndáme z kastrolu a omáčku propasírujeme přes cedník. Můžeme ji dochutit octem, cukrem, případně dosolit. Pak plněné papriky vložíme zpět do omáčky a můžeme podávat. Zdroj fotografie: Facebook.com