Bramborová polévka s mrkví na másle recept
Bramborová polévka je v tomto receptu ve slušivém provedení s mrkví a máslem, což by teoreticky měly ocenit zejména děti. Vydatná a hustá bramborová polévka se ponejvíce hodí během chladných zimních měsíců. Nicméně pravidlem to není. Sympatické na receptu na bramborovou polévku nacházíme především to, jak je to jednoduchá, levná a přitom sytá a vděčná polévka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 12 dkg mrkve
- 4 dkg másla
- 20 dkg brambor
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- mletý pepř
Způsob přípravy
Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme, dáme na rozpuštěné máslo a pomalu dusíme. Přidáme oloupané, omyté a na kostky nakrájené brambory a udusíme do měkka.
Občas podlijeme horkou vodou a zamícháme. Když je všechno měkké, prolisujeme, zalejeme vařící vodou, osolíme, přidáme mletý pepř a chvíli povaříme.
Podáváme s osmaženou houskou.