Víno na srdce
1 Do litru vína (červeného nebo bílého) dáme 10 stonků petržele i s listy, přidáme jednu, nanejvýš dvě lžíce vinného octa. Tuto směs vaříme asi 10 minut na mírném ohni a dáváme pozor, aby nám nevypěnila ven z hrnce. 2 Potom přidáme 300 g pravého včelího medu a vaříme dalších pět minut.
Podobné recepty jako Víno na srdce
Víno na srdce 130 let starý recept
1 l přírodního vína 10 stonků petržele i s listy 1-2 polévkové lžíce octa 300 g medu slivovice Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Tohle všechno dohromady pomalu vaříme 10 minut, potom přidáme 300 g medu a vaříme další 4 minuty. Lahve vyplách
Podobné recepty jako Víno na srdce 130 let starý
Těstoviny na červeném víně z jednoho hrnce
Těstoviny na červeném víně z jednoho hrnce. Těstoviny na červeném víně z jednoho hrnce Zdroj: Marek Kučera. 3x. Obliba těstovin a italské kuchyně vůbec jde často ruku v ruce s láskou k vínu – vždyť se snad od sebe nedají ani oddělit. A v tomhle receptu už to vůbec nejde. Kdo by také chtěl rušit tohl
Podobné recepty jako Těstoviny na červeném víně z jednoho hrnce
Červené zelí na víně,dušené s jablkem a křenem recept ...
Osolíme 2 lžičkami soli, přidáme cca 2 lžíce octa, 2 lžíce cukru, promícháme a přiklopíme poklicí. Na slabém plameni dusíme 10 minut. Jak zachovat barvu červeného zelí Poté přidáme jablko nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle, brambory nastrouhané na jemném slzičkovém struhadle a křen. Podle po
Podobné recepty jako Červené zelí na víně,dušené s jablkem a křenem ...
Srnčí na víně recept
Z obou stran je posypeme kořením Divočina, dáme do misky a zalijeme červeným vínem - aby bylo maso ponořené. Dáme do ledničky a necháme několik hodin naležet. V pánvi necháme rozpustit máslo a steaky na něm z obou stran opečeme - než se máslo vydusí. Přilijeme vodu a necháme maso dusit.
Podobné recepty jako Srnčí na víně
Drůbeží játra na červeném víně
Drůbeží játra na červeném víně. Drůbeží játra na červeném víně Zdroj: Pradobroty.cz. 5x. Vyzkoušejte recept na játra na červeném víně podle Romana Vaňka. Je to rychlovka, takže za půl hodiny od vytažení nože a prkýnka můžete jíst. A navíc si na nich určitě pochutnáte! 4 porce.
Podobné recepty jako Drůbeží játra na červeném víně
Pečený pstruh se špenátem a omáčkou z červeného vína ...
Pečený pstruh se špenátem a omáčkou z červeného vína. K sladkovodním rybám se zpravidla podává bílé víno, ať už k pití, nebo v základu omáčky. Marie Janků-Sandtnerová, ikona prvorepublikové kuchyně, ve své Klasické české kuchařce popisuje recept na pošírovaného pstruha v červeném víně.
Podobné recepty jako Pečený pstruh se špenátem a omáčkou z červeného vína ...
Srdce po myslivecku
Srdce omyjeme, ořežeme cévy a blány (použijeme do polévky), nakrájíme na tenké plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatava, vsypeme papriku, krátce osmahneme a vložíme plátky srdce. Orestujeme, zalejeme vývarem, osolíme a okořeníme. Asi po 20-ti min. vlejeme víno a dusíme dále. 2.
Podobné recepty jako Srdce po myslivecku
Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka) recept ...
Suroviny. 4 porce. 400 g drůbežích jater. 100-200 ml červeného vína. 1 lžíce rybízové zavařeniny (nebo brusinkového kompotu) 100 ml pasírovaných rajčat (nebo protlaku či nepříliš sladkého kečupu) 1 větší cibule. olej (nebo sádlo) celý pepř.
Podobné recepty jako Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka) ...
Zvěřina na červeném víně
Zvěřina na červeném víně. Podzim a zima rozehrávají celou škálu možností toho nejlepšího masa z přírody, zvěřiny. Jeho průmyslovým chovem nezatížená, výrazná, jemně nasládlá chuť, minimum tuku a spousta cenných látek z něj činí ideální, zdravou a chutnou volbu.
Podobné recepty jako Zvěřina na červeném víně
Červené kuře na víně recept
Uzený bůček (já dala anglickou) nakrájíme na kostičky, osmažíme ho ve výpeku z kuřete, přidáme cibuli nakrájenou na osminky, na větší kousky nakrájené houby (žampiony na čtvrtky), cukr, vše orestujeme a podlijeme vínem. Směs zavaříme a nalijeme na kuřecí maso v pekáčku.
Podobné recepty jako Červené kuře na víně
Vínové cukroví
vanilkový cukr 1 sáček máslo (studené ) 250 g bílé víno 4 lžíce hladká mouka (na pomoučení) Postup přípravy Do mísy prosejte mouku, moučkový a vanilkový cukr. Rozkrájejte navrch máslo, promíchejte ho nožem s moukou a přilijte víno. Rychle vypracujte hladké těsto.
Podobné recepty jako Vínové cukroví
Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách recept ...
Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, pridáme tymián, čučoriedky, cukor, zalejeme červeným vínom a privedieme do varu. Do vriaceho vína vložíme na kocky pokrájané pliecko, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme.
Podobné recepty jako Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách ...
Cukroví z vinného těsta recept
Vánoce se blíží a vy hledáte originální cukroví? Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na dobrotu plnou másla, voňavé vanilky i bílého vína.
Podobné recepty jako Cukroví z vinného těsta
Kuře se zázvorem, jarními cibulkami a aromatickým vývarem ...
Rozmixujte dohladka a dejte stranou. Vyndejte kuře z pomalého hrnce a udržujte ho teplé. Vývar přeceďte přes jemné síto do hrnce a přiveďte k varu. Kuře podávejte s vývarem, rýží, kecap manis, plátky okurky a chilli omáčkou.
Podobné recepty jako Kuře se zázvorem, jarními cibulkami a aromatickým vývarem ...
Roštěná na víně (Prostřeno)
Do hrnce přidáme rajčatový protlak, červené víno, hovězí vývar a koření. Plátky masa vložíme zpět a dusíme doměkka. Poté plátky masa vyndáme, omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí a pepřem.
Podobné recepty jako Roštěná na víně (Prostřeno)
Játra s vínem na víně recept
Postup přípravy. Játra očistíme a pokrájíme na silnější nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme játra a zprudka opečeme. Podlijeme vínem, opepříme, poprášíme zázvorem, přidáme půlky hroznového vína zbavené pecek a necháme povařit, dokud nejsou játra hotová / nesmí být uvnitř krvavá /.
Podobné recepty jako Játra s vínem na víně
Pečená vepřová krkovice char siu
vepřová krkovice 1,8 kg. grilovací omáčka (char siu - čínská ) 120 g. ústřicová omáčka 80 ml. čínské víno (švestkové) 125 ml. med 115 g. cukr krupice 90 g. koření pěti vůní 1/2 lžičky. badyán 2 ks. celá skořice 1 svitek.
Podobné recepty jako Pečená vepřová krkovice char siu
Jelení kýta na víně recept
V hrnci rozpalte olej a cibuli opékejte, dokud nezačne hnědnout. Kořenovou zeleninu pokrájejte na kostky (1,5 – 2 cm) a přidejte k cibuli. Za občasného míchání dále opékejte asi 10 – 15 minut, dokud nezačne zlátnout. Mezitím v hmoždíři rozdrťte nové koření s pepřem. Kýtu nakrájejte na větší kusy a o
Podobné recepty jako Jelení kýta na víně
Bažant pečený na víně a divokém koření recept
1 bažant 100 g anglické slaniny 2 mrkve 2 petržele 1/4 celeru 1 velká cibule koření Divočina celý pepř nové koření bobkový list 150 ml vývar nebo bujon 150 ml červeného vína 50 g másla sůl mletý pepř Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy
Podobné recepty jako Bažant pečený na víně a divokém koření
Pomalu pečená srnčí pochoutka recept
Suroviny: maso srnčí, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, víno červené, vývar, povidla švestková, sůl, pepř, tymián, bobkový list, mouka, máslo, olej. Na oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme mrkev,petržel, celer a asi po 5 min. přidáme česnek a máslo a chvilku ještě orestujeme.….
Podobné recepty jako Pomalu pečená srnčí pochoutka
Vepřová krkovice na víně, zázvoru a česneku recept
Okořeněné maso vložíme do nádobky s ochuceným vínem, důkladně promícháme a nejlépe do druhého dne necháme odležet v lednici. Poté máme dvě možnosti. V papiňáku na rozehřátém oleji necháme rozvonět plátky česneku a prudce osmažíme ze všech stran kousky masa. Zasypeme cibulí, krabičku od zbytku mariná
Podobné recepty jako Vepřová krkovice na víně, zázvoru a česneku
Vepřové srdce s hořčicovou omáčkou recept
Srdíčka očistíme a nakrájíme kousky jako na guláš. Osmahneme nakrájený špek, přidáme cibuli, chvíli restujeme a pak osmahneme nakrájené maso. Opepříme, přidáme 2 až 3 lžíce hořčice, zalijeme horkou vodou a dusíme do změknutí.
Podobné recepty jako Vepřové srdce s hořčicovou omáčkou