Tvarůžkové karbanátky recept
Tvarůžkové karbanátky jsou pikantní a budou chutnat třeba s bramborovou kaší politou máslem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 130 g Olomouckých tvarůžků
- 1 jarní cibulka
- 3 vejce
- 120 g ovesných vloček
- 4 lžíce kukuřičné strouhanky
- 1 lžička sušeného česneku
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce octa
- sůl
- mletý černý pepř
- sušená majoránka
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Nakrájenou jarní cibulku osmažíme dozlatova na olivovém oleji. Mezitím si ovesné vločky zalijeme vodou a necháme je namočené alespoň půl hodiny.
Z vloček vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme k nim osmaženou cibulku, vejce, mouku, utřený česnek, strouhanku, ocet, rozmačkané tvarůžky, špetku soli, pepře a majoránky.
Všechno dobře promícháme, ze směsi tvoříme malé karbanátky. Každý obalíme v kukuřičné strouhance a na oleji je zvolna smažíme z obou stran dozlatova.