Gnocchi s jarní zeleninou a špenátem recept
Máte rádi jídla, jejichž příprava nezabere hodně času a přesto jsou výborná? Gnocchi s jarní zeleninou a špenátem se mohou stát jedním z nich.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 stroužků - český česnek
- sůl
- 1 kg bramborové gnocchi
- tvrdý sýr - např. Gran Moravia
- 10 ks ředkvičky
- černý pepř - mletý
- kmín - mletý
- 1 - 2 dl mléko - polotučné
- 2 ks špenátový protlak
- 2 ks jarní cibulka
Způsob přípravy
Do hrnce si nalijeme mléko a vložíme špenátový protlak. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Po rozpuštění špenátu vmícháme stroužky prolisovaného česneku. Povaříme. Průběžně mícháme.
Do druhého hrnce si nalijeme vodu a přidáme sůl. Uvedeme do varu. Přisypeme gnocchi. Vaříme. Až budou gnochci hotové, slijeme z nich vodu a vmícháme je do uvařeného špenátu.
Jarní cibulku a ředkvičky si opláchneme a na prkénku je pokrájíme na kousky, Gnochci se špenátem nandáme na talíř, posypeme ředkvičkami a jarní cibulkou.
Na závěr na povrch nastrouháme pár plátků kvalitního tvrdého sýra. Dobrou chuť.