Houbové rizoto recept
Houbové rizoto chutná nejlépe z čerstvě nasbíraných hub. V houbařské sezóně na něj proto nezapomeňte.
Ingredience receptu
- 300 g hub
- 300 g rýže Arborio
- 1 cibule
- 1 velká mrkev
- 1 citron
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička estragonu
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej a krátce na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Pak do pánve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby a zvolna za stálého míchání je dusíme do měkka.
Podle potřeby houby občas podlijeme vodou. Když jsou houby měkké, smícháme je s rýží, okořeníme estragonem, pepřem a sojovou omáčkou. Nakonec přidáme pár kapek citronové šťávy a rizoto už jen prohřejeme.