Sdílet:

Houbové rizoto recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Houbové rizoto chutná nejlépe z čerstvě nasbíraných hub. V houbařské sezóně na něj proto nezapomeňte.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g hub
  • 300 g rýže Arborio
  • 1 cibule
  • 1 velká mrkev
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička estragonu
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej a krátce na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Pak do pánve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby a zvolna za stálého míchání je dusíme do měkka.

Podle potřeby houby občas podlijeme vodou. Když jsou houby měkké, smícháme je s rýží, okořeníme estragonem, pepřem a sojovou omáčkou. Nakonec přidáme pár kapek citronové šťávy a rizoto už jen prohřejeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Houbové rizoto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Houbové rizoto.
Nebo hledejte podobné podle části názvu houbové rizoto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Houbové rizoto

Kde najít informace



×