Makrobiotická miska recept
Velmi zdravé a na vitamíny bohaté jídlo, které máte hotové za pár minut. Makrobiotická miska hraje všemi barvami a můžete ji variovat na stovky způsobů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 šálku hnědé rýže
- 1/2 šálku kaniwa (nebo quinoa)
- 1 beyond meat
- 2 šálky kadeřávku (může být i jiný salát)
- 1 šálek nakrájené dýně n
- 3/4 šálku naklíčené luštěniny (čočka, fazole mungo)
- 1/2 šálku kyselého zelí (domácí nebo zakoupené v obchodě)
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička mořské soli
- 1 lžička papriky
Způsob přípravy
Předehřejte troubu na 350 stupňů. Nakrájejte dýni,, posypte mořskou solí, paprikou a 1 polévkovou lžící kokosového oleje a pečte 45 minut. Připravte si rýži - do hrnce dáme rýži v poměru 2:3 a vařte 15-20 minut, dokud nebudou plně uvařená. Na malé pánvi rozpusťte 1 polévkovou lžíci kokosového oleje a přidejte kadeřávek a duste asi 10 minut.
Potom dáte salát tranou a oresujete si beyond meat. Posypeme mořskou solí. Nakonec vše krásně naservírujete do misky spolu s beyond masem, klíčky a salátem.