Zapečená zelenina recept
Zapečená zelenina je zdravé jídlo, které může být pokaždé jiné. Přizpůsobíte si ho své chuti tím, jakou zeleninu použijete.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 ml zakysané smetany
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- rostlinný olej
- sůl
- mletý černý pepř
- 80 g strouhaného sýra
- čerstvá zelenina dle vlastního výběr (mrkev, kedlubna, cuketa atd.)
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Zeleninu očistíme, je-li třeba oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
V kastrole zahřejeme olej a nakrájenou zeleninu i s cibulí a česnekem na něm opečeme, až částečně změkne. Pak směs nasypeme do zapékací mísy, osolíme a okořeníme pepřem.
Vejce rozšleháme v zakysané smetaně a nalijeme na navrstvenou zeleninu. Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby a krátce před dopečením zeleninu ještě posypeme strouhaným sýrem.