Sdílet:

Pohankový salát recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Pseudoobilovina pohanka má mnoho plusů a je považovaná za cennou potravinu. Pohanka je přirozeně bezlepková, obsahuje hodnotné bílkoviny, vlákninu, minerály i vitamíny. Jediným neduhem pohanky je její chuť, která sice jemně připomíná oříšky, ale ne každému sedí. Pohanku by měli do jídelníčku zařadit i lidé, kteří mají problémy s křečovými žilami, protože posiluje cévní systém. Kdo pohanku „nezvládne“ jako přílohu, může ji přimíchat třeba do polévek, v nichž nebude mít tak výraznou chuť. Výtečná je také jako základ chutného salátu s jogurtovým dresinkem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g uvařené pohanky
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 100 g cherry rajčátek
  • 250 g bílého jogurtu
  • 3 stroužky
  • sůl


Způsob přípravy

Pohanku uvaříme podle návodu. Pro lepší chuť ji lze před vařením nasucho zlehka opražit na pánvi, ale pozor, abyste ji nepřipálili!

Papriky i rajčata umyjeme a nakrájíme. Papriky na nudličky, rajčata na poloviny. Do mísy nasypeme vychladlou pohanku a přimícháme k ní nakrájenou zeleninu.

Stroužky česneku očistíme, prolisujeme, smícháme s jogurtem a osolíme. Dresink vmícháme k salátu.

Pohankový salát uložíme na půl hodiny do chladu a před podáváním ho můžeme ozdobit proužky čerstvé červené cibule a čerstvými bylinkami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pohankový salát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pohankový salát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pohankový salát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pohankový salát

Kde najít informace



×