Slaný koláč s pórkem recept
Slaný koláč s pórkem je hotový během hodiny. Recept je jednoduchý a výsledek vám bude rozhodně chutnat.
Ingredience receptu
- těsto:
- 100 g vychlazeného másla
- 220 g polohrubé mouky3 lžíce studené vody
- sůl
- náplň:
- 3 vejce
- 250 g pórku
- 250 ml smetany
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 60 g strouhaného sýra
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
V míse smícháme máslo, špetku soli, mouku a studenou vodu. Uhněteme těsto a na hodinu ho uložíme do ledničky.
Mezitím si předehřejeme troubu na 200 stupňů a formu na koláč vymažeme olejem. V pánvi zahřejeme olej a na kroužky nakrájený pórek na něm krátce podusíme.
Smetanu rozšleháme s vejci, osolíme a okořeníme, přidáme nastrouhaný sýr a podušený pórek.
Chladné těsto vyválíme a rozložíme do připravené formy. Okraje těsta trochu zvedneme. Náplň nalijeme na těsto a formu vložíme do předehřáté trouby.
Pórkový koláč pečeme přibližně 35 minut a podáváme ho teplý.