Zapečené těstoviny s brokolicí a lososem recept
Jednoduchý recept na velmi chutné a přitom lehké jídlo. Svou chutí a vůněmi připomíná italské recepty.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 porce lososa bez kůže
- 250 g těstovin
- 25 g másla
- 50 g nastrouhaného čedaru
- 600 ml mléka
- 300 g brokolice
- 25 g hladké mouky
- 8 ks pokrájených sušených rajčat
- 100 g mascarpone
- 8 ks ančoviček
- kapary - asi 2 lžíce
- čerstvá bazalka
- sůl
- mletý pepř
Způsob přípravy
Jednoduchý recept na velmi chutné a přitom lehké jídlo. Svou chutí a vůněmi připomíná italské recepty. Nejprve vaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu. Pět minut před koncem přidáme k těstovinám brokolici pokrájenou na jednotlivé růžičky a vše dovaříme. Pak scedíme vodu. Ve velkém kastrole rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mléko a krátce povaříme. Hustou omáčku pak odstavíme z plotny. Přidáme mascarpone, pokrájená sušená rajčata, kapary a ančovičky.
Přimícháme uvařené těstoviny s brokolicí, ososlíme a opepříme. Do vymazané zapékací mísy rozložíme na dno porce lososa, na ně směs těstovin s omáčkou, posypeme strouhaným čedarem a bazalkou. V předehřáté troubě (cca 200 stupňů) pečeme maximálně 30 minut, aby se ryba nevysušila. Můžeme podávat s čerstvým zeleninovým salátem.