Námořnický řízek recept
Námořnický řízek s bramborovou kaší. Nebo s opečenými brambory a naloženou okurkou. Chcete-li lehčí jídlo, vyberte jako přílohu čerstvý zeleninový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kuřecí prsa
- 4 plátky kvalitní šunky
- 3 vejce
- 6 žampionů
- 2 jarní cibulky
- olivový olej
- hladká mouka
- kukuřičná strouhanka
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Kuřecí prsa naporcujeme na 4 plátky a lehce je naklepeme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájené cibulky i s natí a nakrájené žampiony. Přidáme špetku soli a pepře a dvě vejce. Vše dobře promícháme a necháme vejce srazit.
Na každý naklepaný kuřecí řízek položíme plátek šunky a na něj rozetřeme směs s vejci. Pak plátek opatrně svineme a napevno spojíme špejlí nebo párátky.
Připravené závitky obalíme v mouce, v rozšlehaném zbylém vejci a ve strouhance. Nakonec je na oleji zvolna osmažíme dozlatova.