Mandlový korpus na dort recept
Mandlový korpus na dort upečete velmi snadno. Pak už jen stačí promazat ho oblíbeným krémem a ozdobit polevou nebo šlehačkou s kousky ovoce.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oloupaných mandlí
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 jablko
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve větší míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Jablko oloupeme a nastrouháme, mandle umeleme na jemno a mouku smícháme s práškem do pečiva.
Do ušlehané pěny pak postupně za stálého míchání přidáváme olej, mléko, umleté mandle, nastrouhané jablko a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto rozprostřeme do olejem vymazané a moukou vysypané dortové formy a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Špejlí zapíchnutou doprostřed zjistíme, zda je upečený, vyklopíme ho z formy a necháme vychladnout.