Vařené hovězí žebro s křenem recept
Vařené hovězí žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a kyselou okurkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g hovězího žebra
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/8 celeru
- 7 kuliček černého pepře
- 2 l vody
- sůl
- čerstvý křen
Způsob přípravy
Omyté hovězí žebro zalijeme vroucí vodou, přidáme černý pepř, celou cibuli, mrkev, petržel a celer. Osolíme a vodu znovu přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a zvolna maso vaříme přibližně 2 hodiny do měkka.
Mezitím oloupeme a nastrouháme na jemno křen. Uvařené maso oddělíme od kosti a nakrájíme na kousky. Hned podáváme. Hovězí vývar můžeme použít k přípravě omáčky nebo polévky.