Sdílet:

Rybí karbanátky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Klasické karbanátky se připravují z mletého hovězího nebo vepřového masa, ale tato varianta je chuťově o něco výraznější. Když přidáte do receptu na rybí karbanátky čerstvé bylinky, například kopr, vytvoříte dokonalý jarní pokrm.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g rybího masa
  • 2 housky
  • 1 malá cibule
  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • 1 lžička hořčice
  • menší svazek kopru (kdo mu neholduje, může použít petrželku)
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Housky nakrájíme nadrobno a namočíme do mléka, poté vymačkáme a dáme do mísy. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibulku restujeme dozlatova. Poté ji odložíme stranou a necháme vychladnout.

Rybí maso zbavíme kostí a kůže a rozmixujeme nebo nakrájíme nadrobno. Přidáme ho do mísy, k němu vejce, cibulku, nasekaný kopr, hořčici a dochutíme solí a pepřem.

Z hmoty utvoříme navlhčenýma rukama karbanátky a nyní přijde volba jak je dále upravovat. Já preferuji pečení v troubě. Pokud to máte stejně, vyložte plech pečícím papírem a karbanátky pečte přibližně 25 - 30 minut v troubě předehřáté na 180°C. Kdo je fanouškem smažení, obalí karbanátky v trojobalu - tedy v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a maso z obou stran osmaží dozlatova v dostatečném množství rozpáleného oleje.

Rybí karbanátky podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší. S dipem z tvarohu, zakysané smetany a kopru bude jídlo ještě o stupínek lepší.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybí karbanátky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybí karbanátky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybí karbanátky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybí karbanátky


×