Rybí karbanátky recept
Klasické karbanátky se připravují z mletého hovězího nebo vepřového masa, ale tato varianta je chuťově o něco výraznější. Když přidáte do receptu na rybí karbanátky čerstvé bylinky, například kopr, vytvoříte dokonalý jarní pokrm.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g rybího masa
- 2 housky
- 1 malá cibule
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 1 lžička hořčice
- menší svazek kopru (kdo mu neholduje, může použít petrželku)
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Housky nakrájíme nadrobno a namočíme do mléka, poté vymačkáme a dáme do mísy. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibulku restujeme dozlatova. Poté ji odložíme stranou a necháme vychladnout.
Rybí maso zbavíme kostí a kůže a rozmixujeme nebo nakrájíme nadrobno. Přidáme ho do mísy, k němu vejce, cibulku, nasekaný kopr, hořčici a dochutíme solí a pepřem.
Z hmoty utvoříme navlhčenýma rukama karbanátky a nyní přijde volba jak je dále upravovat. Já preferuji pečení v troubě. Pokud to máte stejně, vyložte plech pečícím papírem a karbanátky pečte přibližně 25 - 30 minut v troubě předehřáté na 180°C. Kdo je fanouškem smažení, obalí karbanátky v trojobalu - tedy v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a maso z obou stran osmaží dozlatova v dostatečném množství rozpáleného oleje.
Rybí karbanátky podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší. S dipem z tvarohu, zakysané smetany a kopru bude jídlo ještě o stupínek lepší.