Kimchi z červené řepy recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí1 porce

Kimchi je kvašená zelenina. Jedná se o prastarý způsob uchovávání zeleniny s obrovských zdravotním přínosem. Tím největším je bezesporu vznik bakterií mléčného kvašení, které při pravidelném konzumování potravin obsahující tyto bakterie udržují zdravou střevní mikroflóru
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 000 g červené řepy
  • 1 000 g hlávkové kapusty
  • 2 ks mrkve
  • 1 jablko, príp. trochu cukru -20 g (pro urychlení kvašení)
  • 30-40 g soli
  • Černé koření, bobkový list, nori řasa, nové koření, fenykl, kopr (koření zvolte podle vaší chutě)


Způsob přípravy

Očistěte řepu a mrkev a nastrouhejte na hrubém struhadle. Kapustu nakrájíme na menší kousky. Jablko nakrájíme na měsíčky. Celou směs promícháme se solí a natlačíme do vhodné nádoby. Nezapomeňte poctivě vytlačit všechen vzduch ze směsi a nádobu uzavřete. Předpřipravené Kimchi odložte do tmavé teplé místnosti a nechejte kvasit.

Po 4-7 dnech máme Kimchi připravené ke konzumaci. Nádobu můžete v pohodě uchovávat v chladničce kde vydrží 7-10 dní.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kimchi z červené řepy recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kimchi z červené řepy.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kimchi červené řepy .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kimchi z červené řepy


×