Plněná vejce recept
Plněná vejce vypadají pěkně chutnají ještě lépe. Jako předkrm, nebo s pečivem lehká večeře. Také přidáte-li salát z čerstvé zeleniny, je to dobrá volba
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 vajec
- 1 lžíce hořčice
- 4 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- sůl
- olivový olej
- kopr nebo zelená petrželka
Způsob přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, pak je prudce ochladíme v ledové vodě a oloupeme. Každé vejce podélně rozkrojíme a vařené žloutky odložíme do misky.
Mezitím si opečeme stroužky česneku na oleji do měkka. Ve šlehači rozmačkáme žloutky na kaši, přidáme upečený česnek i s olejem, lžíci plnotučné hořčice, špetku soli a pepře, a vše ušleháme do hladkého krému. Můžeme přidat olej, aby byl krém jemný a hustý asi jako majonéza.
Vychlazené bílky naplníme ušlehaným krémem, buď lžičkou nebo zdobítkem na dort. Hotové plněné půlky vajec ozdobíme snítkou kopru nebo petrželky.