Smažené bomby Caprese recept
Smažené bomby Caprese jsou jinou variantou jídla, kde hrají prim rajčata s mozzarellou. Variantou velmi chutnou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/4 hrnku medu
- 3/4 hrnku balzamikového octa
- 16 větších rajčat
- 2 vejce
- mořská sůl
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 2 lžíce mléka
- 1/2 hrnku strouhanky
- 16 kuliček sýra mozzarella
- rostlinný olej - na smažení
- čerstvá zelená bazalka - na zdobení
Způsob přípravy
Smažené bomby Caprese jsou jinou variantou jídla, kde hrají prim rajčata s mozzarellou. Variantou velmi chutnou. Rajčata nařízneme a velmi opatrně vydlabeme, tak, abychom je neroztrhli. Do každého rajčete vložíme kuličku sýra. Připravíme si misku s rozšlehanými vejci s mlékem, misku s moukou a misku se strouhankou.Naplněná rajčata obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Tento postup zopakujeme ještě jednou. Mezitím smícháme v hrnci med a balzamikový ocet, přivedeme k varu a povaříme zvolna asi 10 minut.
Po zhoustnutí směsi hrnec odstavíme z plotny. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej a obalená rajčata na něm osmažíme při střední teplotě ze všech stran.Jakmile získají zlatohnědou baru, přendáme je na papírové ubrousky, abychom odstranili přebytečný tuk. Hotové smažené koule posypeme špetkou mořské soli, obložíme čerstvými bazalkovými listy a a podáváme s medovou omáčkou.