Bramborová polévka s vařenými vejci recept
Bramborová polévka a recept na ni je tentokrát vyšperkován vařenými vejci pro zahnání ještě většího hladu, než který jste čekali, že dostanete. Recept na bramborovou polévku skvěle využije sezonních surovin, jako jsou houby nebo různé druhy brambor. Výtečné jídlo, které stojí málo peněz, ocení velcí i malí strávníci.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 dkg uzené slaniny
- 30 dkg brambor
- 1 1/4 litru vody
- sůl
- 1/4 litru kysané smetany
- 3 dkg hladké mouky
- 2 vejce
Způsob přípravy
Nadrobno nakrájenou uzenou slaninu necháme rozpustit, přidáme oloupané, omyté a na kostky nakrájené brambory a chvíli dusíme.
Zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme. Ve smetaně rozmíchanou mouku nalijeme do polévky a necháme přejít varem.
Do hotové polévky dáme natvrdo vařená a nadrobno rozsekaná vajíčka.