Bramborová polévka s vařenými vejci recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Bramborová polévka a recept na ni je tentokrát vyšperkován vařenými vejci pro zahnání ještě většího hladu, než který jste čekali, že dostanete. Recept na bramborovou polévku skvěle využije sezonních surovin, jako jsou houby nebo různé druhy brambor. Výtečné jídlo, které stojí málo peněz, ocení velcí i malí strávníci.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 dkg uzené slaniny
  • 30 dkg brambor
  • 1 1/4 litru vody
  • sůl
  • 1/4 litru kysané smetany
  • 3 dkg hladké mouky
  • 2 vejce


Způsob přípravy

Nadrobno nakrájenou uzenou slaninu necháme rozpustit, přidáme oloupané, omy­té a na kostky nakrájené brambory a chvíli dusíme.

Zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme. Ve smetaně rozmíchanou mouku nalijeme do polévky a nechá­me přejít varem.

Do hotové polévky dáme natvrdo vařená a nadrobno rozsekaná vajíčka.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborová polévka s vařenými vejci recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborová polévka vařenými vejci .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborová polévka s vařenými vejci

Kde najít informace



×