Středomořský melounový salát s medovou zálivkou recept
Co by to bylo za léto bez pojídání melounu? Nemusíte ho však jíst jen samostatně, zkuste si z něj vytvořit tento super lehký a na přípravu nenáročný salát, jenž si vás zajisté získá svou výtečnou sladko-slanou chutí, která vzniká spojením medu, okurky, sýru feta a právě melounu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 až 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- špetka soli
- pepř
- 1/2 vydlabaného a na kostky nakrájeného melounu
- 1 na kolečka nakrájená okurka hadovka
- 15 čerstvých a nasekaných lístků máty
- 15 čerstvých a nasekaných listů bazalky
- 1/2 šálku rozdrobeného sýru feta
Způsob přípravy
V malé misce důkladně smíchejte med, limetkovou šťávu, olivový olej a špetku soli. Vzniklou medovou zálivku známou pod názvem Vinaigrette nechte chvíli odstát.
Mezitím ve velké misce nebo ve čtyřech (dle počtu porcí) hlubokých talířích zkombinujte nakrájený meloun, okurky a čerstvé bylinky.
Obsah malé misky přelijte k melounu, okurkám a bylinkám, a jemně promíchejte, ať dojde k požadovanému spojení chutí.
Vršek melounového salátu s medovou zálivkou následně rovnoměrně posypte sýrem feta. Dle chuti lehce opepřete a můžete podávat.