Salát s jahodami, borůvkami a kozím sýrem recept
Když do salátu přidáte čerstvý sýr, bude pokrm rázem vydatnější, a také chuťově zajímavější. Kombinace sýru a bobulovin jako borůvky a jahody je velmi osvěžující. Kdo má rád kyselejší chuť, může přidat i trochu nakrájeného grepu. Salát bude výtečným letním obědem nebo večeří.
Ingredience receptu
- 100 g jahod
- 50 g borůvek
- rukola
- listový salát (římský, lze i ledový)
- 100 g kozího sýra
- 50 g vlašských ořechů
- Na dresink:
- 6 lžic olivového oleje
- 1 - 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce balzamikového octa (nebo šťáva z pomeranče)
Způsob přípravy
Salát a rukolu umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Jahody a borůvky propláchneme, jahody rozčtvrtíme. Ovoce i zeleninu nasypeme do jedné mísy.
Vlašské ořechy opražíme na suché pánvi a nasekáme na menší kousky.
Dresink připravíme smícháním oleje, sirupu a octa. Směs pečlivě promícháme a nalijeme na salát.
Pokrm ozdobíme praženými ořechy, rozdrobeným sýrem, salát promícháme ihned podáváme.