Fazolový salát s bramborami recept
Fazolový salát s bramborami je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Ale může být i samostatným jídlem, pokud maso zrovna nemusíte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 120 g zelených fazolek
- 120 g stejně velkých brambor
- 1 konzerva červených fazolí
- 6 cherry rajčátek
- 1 malá šalotka
- 2 lžíce vinného octa
- 3 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- špetka mletého pepře
- špetka oregana
Způsob přípravy
Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slupce 20 minut. Zelené fazolky povaříme ve slané vodě 8 minut, zcedíme je a prudce zchladíme studenou vodou. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.
V misce smícháme ocet, olej, sůl, pepř a oregano a připravíme zálivku. Vařené brambory rozkrojíme na čtvrtiny, naskládáme je na olejem vymazaný plech, osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut doměkka.
Ve velké míse opatrně smícháme pečené brambory s červenými fazolemi, se zelenými fazolkami, s na tenké nudličky nakrájenou cibulí a se čtvrtkami cherry rajčat. Nakonec salát zalijeme připravenou zálivkou.