Asijská kuřecí polévka recept
Asijská kuřecí polévka je pikantní s říznou příchutí zázvoru. Asijské máslové nudle jsou pro tento druh polévky nejvhodnější.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 3 hřiby nakrájené na tenké plátky
- 350 g kuřecích prsou i s kůží
- 8 šálků kuřecího vývaru
- 1 balení máslových nudlí
- 3 šálky Napa zelí
- 1 šálek omáčky Teriyaki
- 1 lžička sezamových semínek
- 1 lžička sušeného nebo utřeného česneku
- sůl
- 1 lžíce sezamového oleje
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Asijská kuřecí polévka je pikantní s říznou příchutí zázvoru. Asijské máslové nudle jsou pro tento druh polévky nejvhodnější. Ve větší misce ušleháme omáčku Teriyaki, nastrouhaný zázvor, sezamové semínko a utřený česnek. Kuřecí prsa i s kůží nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme je. Ve vyšší pánvi rozpálíme sezamový olej a maso na něm opečeme za stálého míchání do měkka.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, do kterého jsme přidali zelí Napa, nakrájené houby a ušlehanou směs z misky s omáčkou Teriyaki. Jakmile začne vývar vřít, přidáme máslové nudle a vaříme dále, dokud nejsou nudle měkké. Nyní do hotové polévky přidáme osmažené kuřecí kousky a sundáme ji z plotny.