Veganské palačinky s vanilkou recept
Veganských pochoutek je opravdu spousta, ale nic nenahradí tradiční palačinky. Zapomeňte na mýtus, že bez vajíček palačinky neuděláte – UDĚLÁTE, a ty veganské stojí opravdu za to.
Tento recept můžete poskytnout i neveganům, jelikož vůbec nepoznají, že vajíčko chybí. Myslím, že tento pokrm výrazně ocení. Veganské palačinky jsou opravdu rychlé na přípravu a hlavně velmi chutné. Navíc si je můžete různě dochucovat, třeba marmeládou, cukrem, čokoládou či nějakým ovocem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 oloupaný banán
- ½ šálku mandlového mléka
- ¾ šálku špaldy nebo pohankové mouky
- 1 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky vanilkového extraktu
- 1 vanilka
Způsob přípravy
Banán, vanilku a mléko umixujte na hladkou tekutinu.
V míse zvlášť rozšlehejte mouku s práškem do pečiva, sodou.
Mix z mléka nalijte na suché přísady a šlehejte, dokud se těsto dokonale nespojí.
Pánev na palačinky potřete máslem a rozpusťte na mírném ohni. Palačinky pečte z jedné strany asi po dobu jedné minuty a převraťte. Propečené palačinky podávejte s ovocem a javorovým sirupem.