Rychlý meruňkový koláč recept
Rychlý meruňkový koláč k odpolední kávě připravíte během půl hodiny. A bude určitě všem chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 meruňkový kompot
- 150 g máslových sušenek
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1,5 lžičky škrobové moučky
- sladká smetana ke šlehání
- nastrouhaná čokoláda
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Sušenky na vále rozválíme nadrobno a v míse je dobře smícháme s rozpuštěným máslem. Formu na koláč vymažeme olejem. Připravené sušenkové těsto pak do formy pomocí prstů pěkně vtlačíme a okraje necháme trochu zvednuté .
Nyní formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme ho asi 2 až 4 minuty. Mezitím slijeme z kompotu všechnu šťávu, meruňky nakrájíme na menší kousky a naskládáme je na upečený korpus. Připravíme si polevu tak, že 150 ml šťávy z kompotu rozmícháme se škrobovou moučkou a krátce (1 až 2 minuty) povaříme za stálého míchání.
Když poleva náležitě zhoustne, rozetřeme ji na meruňky a necháme zchladnout a ztuhnout. Hotový koláč ozdobíme našlehanou smetanou a strouhanou čokoládou.