Vanilkové rohlíčky recept
Váboční svátky baz vanilkových rohlíčků, to by prostě nešlo. Křehké a voňavé cukroví nesmí chybět.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 18 dkg hladké mouky
- 6 dkg moučkového cukru
- 14 dkg másla nebo Hery
- 6 dkg umletých vlašských ořechů
- 1 vaječný žloutek
- 1 vanilkový cukr
- špetku mleté skořice
Způsob přípravy
Váboční svátky baz vanilkových rohlíčků, to by prostě nešlo. Křehké a voňavé cukroví nesmí chybět. Tady je recept jak na to. Na vále smícháme prosátou mouku, cukr, umleté ořechy, skořici, máslo a žloutek. Po důkladném zpracování těsto necháme odležet v lednici, zabalené v potavinářské folii, nejlépe do druhého dne. Druhý den z kousků těsta vytvarujeme rohlíčky, naskládáme na vymazaný plech (nebo použijeme pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě (180 stupňů) dorůžova.
Ještě horké cukroví obalíme v moučkovém cukru, do kterého jsme přidali vanilkový cukr. Vanilkové rohlíčky jsou nejlepší uleželé a proto si jejich přípravu naplánujeme na polovinu prosince.