Podzimní zelný salát recept
Podzimní zelný salát je skvělá příloha k pečeným masům. Můžeme ho ale servírovat samostatně, s pečivem nebo třeba s plátkem dobré šunky.
Ingredience receptu
- 1/2 červeného zelí (nakrájeného na kousky)
- 1 nastrouhaný celer
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce Dijonské hořčice
- 4 lžíce nízkotučného přírodního jogurtu
- 3 nahrubo nastrouhané mrkve
- 2 nahrubo nastrouhaná jablka
- 3 lžíce nasekané ploché petržele
- hrstka semínek (lněná, slunečnicová, dýňová)
- sojová omáčka
Způsob přípravy
Podzimní zelný salát je skvělá příloha k pečeným masům. Můžeme ho ale servírovat samostatně, s pečivem nebo třeba s plátkem dobré šunky. Nejprve na pánvi opražíme semínka až lehce zhnědnou. Pak je zastříkneme sojovou omáčkou, zamícháme a odstraníme pánev z plotny.
V míse smícháme hořčici, jogurt, nasekanou petržel a majonézu. Zeleninu a jablka touto zálivkou zalijeme a vše důkladně promícháme. Opraženými semínky salát posypeme až před podáváním.