Karbanátky z červené řepy recept
Zdravější varianta klasického karbanátku, úplně bez masa. Tahle dobrota chutná vegetariánům, ale i těm, kteří chtějí odlehčit jídelníček a zdravě se stravovat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 větší vařené červené řepy
- 1 šalotka
- 1 brambora
- 1 vejce
- 2 lžíce ovesných vloček
- čerstvé bylinky
- sůl
- olej na smažení
Způsob přípravy
Oloupanou červenou řepu a brambor nastrouháme na struhadle.
Šalotku zbavíme slupky a nakrájíme nadrobno. Do mísy nasypeme řepu, brambor, šalotku, přidáme vločky, vejce a nasekané bylinky. Směs ochutíme solí, důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Ze směsi vytvarujeme karbanátky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 20 - 30 minut.
Karbanátky podáváme s bramborem nebo pečivem.