Hrnková borůvková bublanina recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí12 porcí

Hrnková borůvková bublanina je snadno a rychle upečený domácí moučník. Jednoduchý, ale vynikající. Stačí pak už jen uvařit si k němu dobrou kávu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • těsto:
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • drobenka:
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 2 lžíce tuhého másla
  • 2 lžíce cukru krupice


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse ušleháme vejce s cukrem, pak postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, mléko, olej a vanilku. Ušleháme hladké těsto.

Formu na koláč vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a posypeme ho opranými borůvkami. V malé misce rukama dobře prohněteme mouku, cukr a ztuhlé máslo. Touto drobenkou posypeme povrch bublaniny.

Formu s bublaninou vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 až 35 minut. Špejlí zapíchnutou doprostřed těsta vyzkoušíme, zda už je bublanina upečená. V tom případě vytáhneme špejli čistou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrnková borůvková bublanina recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hrnková borůvková bublanina.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hrnková borůvková bublanina .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrnková borůvková bublanina

Kde najít informace



×