Hrnková borůvková bublanina recept
Hrnková borůvková bublanina je snadno a rychle upečený domácí moučník. Jednoduchý, ale vynikající. Stačí pak už jen uvařit si k němu dobrou kávu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku olivového oleje
- drobenka:
- 2 lžíce hrubé mouky
- 2 lžíce tuhého másla
- 2 lžíce cukru krupice
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse ušleháme vejce s cukrem, pak postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, mléko, olej a vanilku. Ušleháme hladké těsto.
Formu na koláč vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a posypeme ho opranými borůvkami. V malé misce rukama dobře prohněteme mouku, cukr a ztuhlé máslo. Touto drobenkou posypeme povrch bublaniny.
Formu s bublaninou vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 až 35 minut. Špejlí zapíchnutou doprostřed těsta vyzkoušíme, zda už je bublanina upečená. V tom případě vytáhneme špejli čistou.