Svatomartinská husa recept
Svatomartinská husa nesmí v listopadu na našem stole rozhodně chybět. A knedlíky a zelí samozřejmě také ne.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 husa
- kmín
- sůl
- jablka
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Husu očistíme, zbavíme vnitřek přebytečného tuku a odstřihneme konce křídel. Celou ji pak osolíme a okmínujeme, a to i zevnitř.
Nyní husu naplníme omytými jablky a položíme ji na pekáč zády nahoru. Podlijeme vodou nebo vývarem a v předehřáté troubě pečeme celkem přibližně 4 hodiny. Záleží na její velikosti. V polovině této doby husu obrátíme na záda. Během pečení husu poléváme vypečeným tukem a je-li třeba, i podlijeme.
Když začne maso odpadávat z kostí, je husa upečená. Teď už jen zvolit správnou přílohu.