Pikantní grilovaný květák recept
Pikantní grilovaný květák je jedinečným zpestřením našeho letního grilování. Vyzkoušejte a nebudete litovat.
Ingredience receptu
- 1 velký květák
- 2 lžíce mleté papriky
- 6 lžic červeného vinného octa
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce soli
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce nakrájených paprik z omáčky adobo
- 3 lžíce adobo omáčky
- 1 citron
- 3 lžíce melasy
- 1/2 hrnku olivového oleje
Způsob přípravy
Pikantní grilovaný květák je jedinečným zpestřením našeho letního grilování. Vyzkoušejte a nebudete litovat. Gril zahřejeme na nízkou až střední teplotu. Květák očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. 1/2 šálku olivového oleje, oregano, paprika, sůl, melasa, ocet, česnek, adobo omáčka a na jemno nasekané chilli papričky smícháme v misce. Touto omáčkou potřeme jednu stranu květákových plátů a položíme je na olejem potřený rošt omáčkou dolů a grilujeme asi 8 minut.
Pak vrchní stranu potřeme omáčkou, květák otočíme a znovu grilujeme. Když se začne květák zbarvovat do zlatova a změkne tak, že při propíchnutí vidličkou necítíme odpor, je jídlo hotové. Grilovaný květák servírujeme s citronem nakrájeným na klínky.