Bezkonkurenční králík recept
Tento „bezkonkurenční králík“ je recept se kterým si poradí každý. Je velmi snadný a výsledná omáčka s masem odpadajícím od kostí je prostě senzační.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 králík
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce rostlinného oleje
- špetka hladké mouky
- špetka chilli koření
- 1 velký bobkový list
- sůl
- 1 snítka rozmarýnu
- 5 středních rajčat
Způsob přípravy
Tento „bezkonkurenční králík“ je recept se kterým si poradí každý. Je velmi snadný a výsledná omáčka s masem odpadajícím od kostí je prostě senzační. Králíka naporcujeme a jednotlivé porce lehce obalíme v mouce. Ve větším kastrole zahřejeme olej a porce králíka na něm zprudka opečeme ze všech stran. Potom do kastrolu přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a vše ještě chvíli opékáme za stálého míchání. Nyní ke králičímu masu přidáme bobkový list, nadrobno nasekaný rozmarýn, špetku chilli koření, pokrájená rajčata a špetku soli.
Podlijeme vše vodou a pod pokličkou maso dusíme přibližně hodinu a půl. Podle potřeby můžeme případně ještě podlít vodou. Když je maso měkké, necháme je odkryté ještě krátce vařit, až omáčka zhoustne. Vyjmeme bobkový list a můžeme podávat třeba s houskovými knedlíky, nebo s čerstvým pečivem.